Onze medewerkers

Wij geloven dat patiënten zich beter voelen en sneller herstellen in een omgeving met hoogwaardige zorg én gastvrije medewerkers. Daarom willen wij ons continu blijven verbeteren. Op deze pagina een greep uit de prestaties. Het maakt ons trots!

Shelly Huismans wint verkiezing Beste MBO-praktijkopleider

Voor de 500.000 MBO-studenten in ons land is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Shelly Huismans leidt al bijna negen jaar MBO-studenten op. Shelly werkt op de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van VieCuri. “Bij operaties wordt gebruik gemaakt van medische hulpmiddelen. Na gebruik moeten deze gereinigd, gedesinfecteerd en/of gesteriliseerd worden zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Op deze manier voorkomen we besmettingen. Ik vind het belangrijk dat studenten het vak leren in de praktijk, op de werkvloer.” Uit bijna duizend voordrachten is Shelly Huismans in november 2018 door het ministerie van OCW verkozen tot de beste praktijkopleider van Limburg.

Wie voor de oncologie kiest, gaat het moeilijke niet uit de weg

VieCuri heeft sinds 2015 een Oncologiecentrum waar verschillende specialismen samenwerken. Dat is prettig voor de patiënten die daarmee op één locatie met veel privacy, rust en hen bekende zorgprofessionals zorg ontvangen. Eind 2018 ging de eerste schop de grond in om het Oncologiecentrum uit te breiden met een serre, tuin en kunst: de BuitensteBinnenTuin. Om stil te staan bij de ontwikkelingen van de afgelopen jaren, is er een korte film gemaakt. Over wat de zorgprofessionals raakt, bezielt en trots maakt. “De film is een ode aan de mensen in een vak dat continu in beweging is, een vak dat moeilijk maar tegelijkertijd ook mooi en zeer dankbaar is”, vertelt Marion Titselaar, Programmamanager oncologie.

Magneetziekenhuis trekt verpleegkundigen aan

Op 11 en 12 oktober bracht een enthousiaste groep VieCuri-medewerkers een werkbezoek aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Het UZA is het eerste en enige ziekenhuis in Europa dat zich Magnet-erkend mag noemen.

“Een magneetziekenhuis geeft verpleegkundigen veel autonomie, betrekt ze bij het bestuur en investeert in de professionaliteit van verpleegkundigen.” Bekijk hier in een paar minuten het videoverslag van het werkbezoek aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Checca Bakkers wint Pélerin prijs voor beste wetenschappelijk onderzoek

De Pélerin-prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Universiteit van Maastricht aan de student die het beste wetenschappelijk onderzoek verricht in Zuid-Nederland. Checca Bakkers is bij VieCuri semi-arts. De semi-arts stage vormt de afsluiting van de opleiding tot basisarts. Het onderzoek van Checca toont aan dat de kwaliteit van leven ernstig wordt beïnvloed als er te veel lengte van de darm wordt verwijderd bij een operatie voor darmkanker. Dit onderzoek en de prijs geven erkenning aan de specialisatie van VieCuri voor de zorg van ouderen met darmkanker. Checca Bakkers voerde het onderzoek uit onder begeleiding van Prof. Maryska Janssen-Heijnen en maag-darm chirurg Dr. Joop Konsten.

Adele Boskey Young Investigator Award voor Frans Heyer

In Canada won Frans Heyer in oktober 2018 de prestigieuze Adele Boskey Young Investigator Award. Het onderzoek ging over het effect van vitamine D op de genezing van polsfracturen. De conclusie is dat vitamine D de genezing niet versnelt of verbetert en dat een hoge dosis mogelijk zelfs voor een tragere genezing kan zorgen. Frans Heyer was bij VieCuri arts-assistent Heelkunde (ANIOS) en deed onderzoek onder supervisie van Dr. Heinrich Janzing (traumachirurg en opleider Heelkunde) en Prof. Dr. Joop van den Bergh (internist-endocrinoloog en decaan Leerhuis).

Jaarverslag Verpleegkundig Stafbestuur

Het Verpleegkundig Stafbestuur (VSB) vertegenwoordigt de verpleegkundigen van VieCuri en vervult een brugfunctie tussen de verpleegkundigen, de Chief Nursing Officer en de Raad van Bestuur. Het VSB adviseert gevraagd en ongevraagd over verpleegkundige zaken, behartigt de belangen en bevordert de professionaliteit van de beroepsgroep. Hun drijfveer is de beste patiëntenzorg.

Lees meer over de activiteiten en resultaten van het VSB in hun jaarverslag 2018.

Jaarverslag Ondernemingsraad

De Ondernemingsraad (OR) behartigt de belangen van iedereen die in VieCuri werkt en houdt daarbij nadrukkelijk rekening met het belang van de organisatie. De OR is een gekozen orgaan met 17 zetels. De raad voert als gelijkwaardige gesprekspartner overleg met de Raad van Bestuur.

Lees meer over de activiteiten en resultaten van de OR in hun jaarverslag 2018.