Fusie VieCuri - Laurentius

VieCuri Venlo-Venray en het Laurentius Ziekenhuis Roermond willen fuseren. Het doel is de ziekenhuiszorg voor de hele regio Noord- en Midden-Limburg te behouden. Dit heeft achter de schermen veel voeten in de aarde, maar is bedoeld om voor inwoners juist niets te laten veranderen. Alles is erop gericht dat patiënten voor zorg niet hoeven uit te wijken naar Nijmegen, Eindhoven, Maastricht of Heerlen. Alle locaties van VieCuri (Venlo, Venray en de regiopoli’s in Panningen, Horst en Reuver) blijven na de fusie bestaan. In Venray komt zelfs nieuwbouw. Hieronder lees je over enkele mooie projecten waarin Laurentius en VieCuri al samenwerken.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

De zorgvraag in de regio Noord- en Midden-Limburg neemt de komende jaren harder toe dan het landelijk gemiddelde. Dit komt onder andere door de toenemende vergrijzing. Wil je ziekenhuiszorg in deze regio behouden, dan is fuseren noodzakelijk. Dat heeft voor een belangrijk deel met cijfers te maken. Hoe vaker een specialist een operatie doet, hoe beter hij of zij erin wordt. Dat is wetenschappelijk aangetoond. Verricht je in de ogen van zorgverzekeraars te weinig operaties op een bepaald gebied, dan kan dat tot gevolg hebben dat de verzekeraar dit niet meer betaalt en de behandeling uiteindelijk weggehaald wordt. Fuseren levert een hoger aantal behandelingen op. Genoeg om duurzaam betrouwbare en goede zorg te bieden.


Daarnaast kunnen we alleen aan de groeiende zorgvraag in de regio voldoen, als we onze manier van werken fundamenteel veranderen. Dat moet vooral gebeuren met de inzet van ICT, technologie en innovatie. En daar zijn forse investeringen voor nodig. Eén groot ziekenhuis kan die investeringen makkelijker dragen dan twee individuele kleinere ziekenhuizen. Zie ook: https://www.viecuri.nl/over-viecuri/fusie-viecuri-en-laurentius/

Nieuwe bedden een facilitaire monsterklus

Terugkomen om bloed te prikken minder vaak nodig

Samenwerking op inkoop en bij laboratoria